Lektioner

Lektioner & träningar

Vill du börja rida hos oss?

Mejla då till vellinge@ridcenter.se, berätta kort om din ridvana och eventuella önskemål såsom att rida en eller två dagar i veckan, om du vill rida i specialgrupp eller i allmän grupp. Vi svarar så fort vi kan med förslag på grupp.

De första två lektionerna är provlektioner för att stämma av nivå och att gruppen passar, dessa lektioner betalas på plats till instruktören. Efter dina två provlektioner binder du upp dig terminsvis, det innebär att en eventuell uppsägning av plats enbart är möjlig mellan två terminer ( vid jul eller midsommar).Lektionen


Som nämndes ovan är våra ponnyer snälla. Vi har från Shetlandsponny och uppåt i storlek. Mamma eller pappa kan leda din häst runt i ridhuset. Vi går igenom och tränar de vanligaste och enklaste konsterna: skritta, rida över bommar, styra hästen till höger och vänster genom slalomkoner och kanske springa (trava) lite .

Under den kalla årstiden och vid dåligt väder håller vi till i stora ridhuset. Under våren och tidiga hösten rider vi på vår utomhusbana i parken. Är det fint väder händer det att vi tar en ridpromenad på omgivande ridstigar.Avbokning och igenridning.


Om du någon gång inte kan komma till din lektion kan du överlåta denna till annan likvärdig ryttare. Även denna skall vara medlem i föreningen. Detta skall anmälas till ridskolan via e-post senast kl 14.00. Igenridning av lektion är inte möjlig.Drop in ridning för barn på lördagar kl 12.00.


Drop in ridning finns för att du skall kunna prova att rida utan att binda dig för en hel termin. Du kommer när du kan och har lust och betalar endast de gånger du är med.


Hur gör man?

Du Swishar 100 kronor för en lektion och får en ponny och plats i någon av ridgrupperna som börjar 12.00. Effektiv ridning blir 20 min. Vissa gånger är det många ryttare och då kan det bli mer än en grupp. Som förälder kan du bli ombedd att leda ponnyn som ditt barn rider på men bara lugn! Ponnyerna är snälla.


Utrustning då?

Ridhjälm krävs. Har du inte egen hjälm finns det för utlåning. Rejäla skor med klack eller stövlar är att föredra samt byxor med så små sömmar som möjligt på insidan.
Ridning för ryttare med funktionsnedsättning


Vellinge Ridcenter erbjuder ridning för personer med funktionsnedsättning, både för vuxna och barn. Ridningen planeras och läggs upp tillsammans och anpassas efter elevernas behov och önskemål. Lektionerna hålls av instruktör utbildad inom området.

Åkarpgårdens ridanläggning är anpassad för personer med funktionsnedsättning med bl.a ramper, toaletter och hiss till kafeterian.

I ridhuset finns en påstigningsramp och lift för att underlätta för ryttarna att sitta upp på hästarna. Det finns även speciella sadlar och tyglar mm för att kunna erbjuda eleven en trygg och givande ridlektion. Elever som behöver det har assistent under hela lektionen. Våra hästar är lugna och vana vid ryttare med funktionsnedsättning.


För närvarande har vi lektioner på lördagar kl 9-15.

För mer information kontakta ridskolan

040-42 00 33

jonas@ridcenter.seHoppträning med egen häst och ponny


Vi har träningslektioner på olika nivåer för er med egen häst eller ponny. Vi ger även privatlektioner enligt önskemål.


Tränare

Jonas Holmberg, B-tränare, tränar hästhoppning

Charlotte Andersson, tränar ponnyhoppningInridning, vidareutbildning av häst

Vi erbjuder dessutom hjälp med inridning och vidareutbildning av såväl ponny som häst.

Kontakta oss gärna för mer information.

Jonas 070- 52 92 133 Charlotte 0709- 709 896

E-post: jonas@ridcenter.se

Copyright 2017 © All Rights Reserved Vellinge Ridcenter