Lektioner

Lektioner & träningar

Hoppträning med egen häst och ponny

 

Vi har träningslektioner på olika nivåer för er med egen häst eller ponny. Vi ger även privatlektioner enligt önskemål.

 

Tränare

Jonas Holmberg, B-tränare, tränar hästhoppning

Charlotte Andersson, tränar ponnyhoppning

 

Schemalagda träningspass

Grupper med max 6 deltagare. Plats: nya ridhuset

• Onsdagar för häst kl 18.00 och kl 19.15, boka med Jonas 070-52 92 133

• Torsdagar för ponny, boka med Charlotte 0709-709 896

 

Inridning, vidareutbildning av häst

Vi erbjuder dessutom hjälp med inridning och vidareutbildning av såväl ponny som häst.

Kontakta oss gärna för mer information.

Jonas 070- 52 92 133 Charlotte 0709- 709 896

E-post: jonas@ridcenter.se

 

 

Drop in ridning för barn på lördagar kl 12.00.

 

Kassan är öppen 11.15-11.45.

Drop in ridning finns för att du skall kunna prova att rida utan att binda dig för en hel termin. Du kommer när du kan och har lust och betalar endast de gånger du är med.

 

Hur gör man?

”Kassan” som finns i cafeterian öppnar klockan 11.15 och håller öppet till 11.45. Du betalar 60 kronor för en lektion och får en ponny och plats i någon av ridgrupperna som börjar 12.00. Effektiv ridning blir 20 min. Vissa gånger är det många ryttare och då kan det bli mer än en grupp. Som förälder kan du bli ombedd att leda ponnyn som ditt barn rider på men bara lugn! Ponnyerna är snälla.

 

Utrustning då?

Ridhjälm krävs. Har du inte egen hjälm finns det för utlåning. Rejäla skor med klack eller stövlar är att föredra samt byxor med så små sömmar som möjligt på insidan.

 

 

Lektionen

 

Som nämndes ovan är våra ponnyer snälla. Vi har från Shetlandsponny och uppåt i storlek. Mamma eller pappa kan leda din häst runt i ridhuset. Vi går igenom och tränar de vanligaste och enklaste konsterna: skritta, rida över bommar, styra hästen till höger och vänster genom slalomkoner och kanske springa (trava) lite .

Instruktör är Clara Gustafsson och hon håller även i de lektioner som kan vara aktuell för dig senare.

Under den kalla årstiden och vid dåligt väder håller vi till i stora ridhuset. Under våren och tidiga hösten rider vi på vår utomhusbana i parken. Är det fint väder händer det att vi tar en ridpromenad på omgivande ridstigar.

 

 

Handikappridning

 

Vellinge Ridcenter erbjuder ridning för funktionshindrade, både för vuxna och barn. Ridningen planeras och läggs upp tillsammans och anpassas efter elevernas behov och önskemål. Handikapplektionerna hålls av Bodil Östlund, som är utbildad handikappridledare.

Åkarpgårdens ridanläggning är anpassad för funktionshindrade med bl.a ramper, toaletter och hiss till kafeterian.

I ridhuset finns en påstigningsramp och lift för att underlätta för ryttarna att sitta upp på hästarna. Det finns även speciella sadlar och tyglar mm för att kunna erbjuda eleven en trygg och givande ridlektion. Elever som behöver det har assistent under hela lektionen. Våra hästar är lugna och vana vid handikappridning.

 

För närvarande har vi lektioner på lördagar kl 9-15 och onsdagar kl 15-16.

För mer information kontakta ridskolan

040-42 00 33

jonas@ridcenter.se

 

 

Avbokning och igenridning.

 

Om du någon gång inte kan komma till ridningen så har du i mån av plats inom två månader rätt att rida igen din förlorade gång. Detta under förutsättning att du avbokat din ridning senast kl 13.00 samma dag du skulle ridit (lördag och söndag senast kl 9.00) på E-post: stallet@ridcenter.se. Överlåtelse av igenridning kan inte ske. Ridning som inte avbokats i tid är förverkad. Vid långvarig sjukdom som kan styrkas av läkarintyg kan innestående avgift återbetalas med undantag av en avgift motsvarande två ridlektioner.

 

Copyright 2017 © All Rights Reserved Vellinge Ridcenter